Leta i den här bloggen

måndag 2 mars 2015

Om Elsa och Anna!

Vi jobbar ju med Elsa som superhjälte. Här kan ni se vår mindmap inom ämnet:

Det har blivit en hel del is- och vattenexperiment och leken idag berörde vördegrundsfrågor. Elsa är ju inte alltid så snäll, det är inte alltid så lätt att ha superhjältekrafter!
Vi lät våra Frostfigurer flytta in i utställningslådan. Sedan tog vi en pratstund med två barn runt figurerna.


Fint, va?
Om Elsa: Elsa hon gör is med händerna. När hon var liten hade hon också krafter. Hon ville bygga ett annat hus. När hon får is på händerna så grinar hon så att isen smälter. Hon vill inte att hennes syster ska bråka med henne. Hon har ljusblå kläder med mörkblått.
Om Anna: Anna har tagit en handske och nu har hon bara en handske kvar. Det var Elsas handske hon tog. Sen har hon inte handsken och då blir hon jättekall på sin hand. Annas hjärta fryser och hennes hår blir vitt när Elsa har använt sina krafter på henne. Anna är snart framme hos Elsa och sen kommer pojken och Elsa var där och ramlade ner på snön och då tar hon en istapp och kastar på pojken. Anna blir räddad.

Om Olof: Han smälter alltid. När han hoppar över soffan blir det snö på soffan (hi, hi, hi) Olof har en morotsnäsa. Anna och Elsa gjorde snögubben när de var små.

Om Christoffer: Christoffer har en ren. Han känner trollen, de är jättestora och jättefarliga! Trollen är faktiskt Christoffers kompisar. Varför har Christoffer mössa på sig på sommaren? Både renen och pojken heter Sven.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar